Coaching

Als startende ervaringsdeskundige heb je vanuit een levensontwrichtende ervaring of vanwege een beperking een schat aan kennis en kunde opgedaan in je leven. Je hebt misschien net een opleiding mét ervaringsdeskundigheid afgerond en nu sta je te popelen om je als ervaringsdeskundige in te zetten. Maar hoe doe je dat? Ga je nu googlen en willekeurig reageren op ED-vacatures bij jou in de buurt óf wil je meer doelgericht op zoek gaan naar een functie die past bij jouw persoonlijkheid, jouw competenties én een werkplek waar jij volledig tot je recht komt?

Wat is je doel met de inzet van jouw ervaringsdeskundigheid? Welke functie of rol past bij jou? En beschik je over de juiste competenties? En wat drijft jou eigenlijk; wat geeft je energie en wanneer lekt je energie weg? Het antwoord op deze en andere vragen, kun je ontdekken tijdens het coachingstraject. Hierin gaan we op zoek naar wat jou drijft en wat bij je past zodat jij kunt doen wat er voor jou werkelijk toe doet.

Drijfverenscan

In het coachingstraject maken we onder andere gebruik van de drijfverenscan van Intodrives, waartoe ik ben opgeleid en gecertificeerd. Deze door psychologen ontwikkelde scan is een goede en leuke manier om in korte tijd meer te weten te komen over jezelf, wat van nature jouw intrinsieke motivaties zijn en hoe jij tegen zaken aankijkt. Het geeft inzicht in je drijfveren, weerstand en voorkeuren voor een werkplek. Na afloop ontvang je een uitgebreide rapportage met jouw unieke profiel. In een gesprek licht ik deze rapportage graag toe, zodat je direct weet hoe je de uitkomsten kunt gebruiken om er jouw vervolgstappen mee te zetten.

Tijdens het coachingstraject kun je gebruik maken van intervisie of supervisie.

Na dit traject ben je nog beter in staat om meer balans in je leven te creëren en te behouden. Zowel privé als op de werkvloer.
Zodat je vanuit de bij jou passende functie(s) en de juiste werkplek(ken), je ervaringsdeskundigheid kunt inzetten en daarmee je eigen inkomsten kunt genereren.

 

Werkervaringsplaats

Met de uitkomsten van de drijfverenscan kun je in een coachingstraject ontdekken waar je hart ligt, door werkervaring op te doen. Het Inzetbureau ervaringsdeskundigheid faciliteert werkervaringsplaatsen waar je als ervaringsdeskundige vrijwillig of vanuit betaalde opdrachten kunt experimenteren in diverse rollen en functies. Dat kan op alle vlakken en binnen alle geledingen van de maatschappij. De ggz, de jeugdzorg, maatschappelijke zorg, cliëntondersteuning, vluchtelingenopvang… maar ook het bedrijfsleven, het onderwijs, de overheid of andere organisaties. Wil je een beleidsfunctie, een functie in de ICT, een functie in de zorg, de HR of je eigen praktijk beginnen? De mogelijkheden zijn haast eindeloos, en ervaringsdeskundigheid kan op vele verschillende vlakken een meerwaarde bieden! Samen met jou bekijk ik wat bij jou past.

Als je weet wat je drijft en waar je energie van krijgt, dan geef je richting aan wat er volgens jou toe doet en kun jij het verschil gaan maken. Meer weten?

Neem contact met mij op!

Inzetbureau Ervaringsdeskundigheid

Anitha Wagemans

Zorgpionier en eigenaar

E-mail: info@inzetbureau-ed.nl
Kamer van Koophandel 51688743

Neem contact op