Juiste match of juiste vacature?

Als startende ervaringsdeskundige heb je vanuit een levensontwrichtende ervaring of vanwege een beperking of aandoening een schat aan kennis en kunde opgedaan in je leven. Je weet dat je van deze ervaring je werk kunt maken. Je staat te popelen om je als ervaringswerker in te zetten.

Maar ergens knaagt er nog iets: hoe weet ik of ik de juiste match ben?

Er ontstaan steeds meer vacatures voor ervaringsdeskundigen. Maar hoe weet je nu waar je op solliciteert en waar je terecht komt?
Ervaringswerker is een functie in ontwikkeling. Hierdoor zijn er nog geen eenduidige functies, functieomschrijvingen en functiewaarderingen. Zijn organisaties voldoende voorbereid en ingericht om vanuit beleid en de gehele organisatie werkelijk open te staan voor het samenspel met de toegevoegde waarde.

Wil je snel ‘aan de bak’, reageer dan op vacatures bij jou in de buurt in de hoop dat je in een passende setting terecht komt en dat je kunt doen waar je hart naar uitgaat!

Wil je gerichter solliciteren zodat je meer kans hebt om terecht te komen in een werksetting die past bij jou, waar jij je prettig en vrij voelt om te kunnen doen wat er toe doet?  In een omgeving waar je gezamenlijke kennis en kunde combineert en de resultaten een “outcome” is van een prettige samenwerking voor jou, de cliënt en de organisatie als geheel.

Heb jij dit helder voor jezelf of kun je daar nog wat hulp bij gebruiken?

Neem contact met mij op!

Drijfverenscan

De drijfverenscan van Intodrives, is door psychologen ontwikkeld.
Het is een goede en leuke manier om in korte tijd meer te weten te komen over jezelf, wat van nature jouw intrinsieke motivaties zijn en hoe jij tegen zaken aankijkt. Het geeft inzicht in je drijfveren, weerstand en voorkeuren voor een werkplek. Na afloop ontvang je een uitgebreide rapportage met jouw unieke profiel. In een gesprek licht ik deze rapportage graag uitgebreid toe, zodat je direct weet bij welke vacature jij de juiste match bent.

 

Werkervaringsplaats

Met de uitkomsten van de drijfverenscan kun je in een coachingstraject ontdekken waar je hart ligt, door werkervaring op te doen. Het Inzetbureau ervaringsdeskundigheid faciliteert werkervaringsplaatsen waar je als ervaringsdeskundige vrijwillig of vanuit betaalde opdrachten kunt experimenteren in diverse rollen en functies. Dat kan op alle vlakken en binnen alle geledingen van de maatschappij. De ggz, de jeugdzorg, maatschappelijke zorg, cliëntondersteuning, vluchtelingenopvang… maar ook het bedrijfsleven, het onderwijs, de overheid of andere organisaties. Wil je een beleidsfunctie, een functie in de ICT, een functie in de zorg, de HR of je eigen praktijk beginnen? De mogelijkheden zijn haast eindeloos, en ervaringsdeskundigheid kan op vele verschillende vlakken een meerwaarde bieden! Samen met jou bekijk ik wat bij jou past.

Als je weet wat je drijft en waar je energie van krijgt, dan geef je richting aan wat er volgens jou toe doet en kun jij het verschil gaan maken. Meer weten?

Neem contact met mij op!

Inzetbureau Ervaringsdeskundigheid

Anitha Wagemans

Pleitbezorger - Zorgpionier 

E-mail: info@inzetbureau-ed.nl
Kamer van Koophandel 51688743

Neem contact op