Skip to main content

Inzetbureau ervaringsdeskundigheid

Eigen-wijs ondernemen

Anitha Wagemans

Hallo,

mijn naam is Anitha Wagemans, eigenaar van het Inzetbureau waar mijn inzet tot uiting komt in de rollen zorgpionier en pleitbezorger voor integrale samenwerking met ervaringsdeskundige experts binnen zorg en welzijn.

Ruim 35 jaar werkzaam binnen zorg en welzijn in diverse functies en bij verschillende organisaties. Ik heb gewerkt met kinderen – jongeren – volwassenen en ouderen. Mensen met een verstandelijke beperking, fysieke handicap en vooral veel ervaringen met psychiatrie.
Parallel hieraan heb ik als zelfstandig ondernemer activiteiten en projecten in binnen en buitenland opgezet.
Samen levenskunst handen en voeten geven, dat is wat ik het liefste doe.

In 2010 ontstond er per toeval een samenwerking met een ervaringsdeskundige – die zich toen nog niet zo noemde. Zij signaleerde ander gedrag bij een cliënt waardoor de specialistische begeleiding een andere  wending kreeg die meer aansloot bij de hulpvragen. De signalen waren vooral onderliggende trauma’s die ik niet had gesignaleerd doordat de hulpvragen op andere domeinen lagen. Vanuit de impact van deze ervaring ontstond bij mij de wens: een team van ervaringsdeskundigen in de buurt waar cliënten en hulpverleners naar toe konden voor vragen of voor samenwerking want ik was me bewust geworden dat meerdere bronnen van kennis kan leiden tot verbetering van hulpverlening.

Als zorgpionier geef ik richting aan mijn verlangen om een samenwerking tussen expertises mogelijk te maken. Narratieve kennis (ervaringsdeskundigheid) in vormen van levenskunst wordt als gelijkwaardige kennisbron steeds meer geaccepteerd.

Dit doe ik door ervaringsdeskundigen te helpen bij profileren en positioneren. Op het Landelijk Platform “Ervaringsdeskundigheid in de wijk” zijn ervaringsdeskundige experts voor iedereen te vinden.
Elke dag wijd ik mij met veel enthousiasme en betrokkenheid op de transitie van zorg, arbeidsparticipatie en emancipatie!

Lees meer over mijn visie
 

Inzetbureau Ervaringsdeskundigheid

Anitha Wagemans

Zorgpionier - Pleitbezorger voor integrale samenwerking met ervaringsdeskundig experts binnen zorg en welzijn.

E-mail: info@inzetbureau-ed.nl

Mobiel: 06-23482334
KvK 51688743

Contact