Inzetbureau ervaringsdeskundigheid

Impact vanuit eigen-wijs ondernemen

Anitha Wagemans

Over mij

Welkom bij het Inzetbureau ervaringsdeskundigheid!

Mijn naam is Anitha Wagemans, eigenaar van het Inzetbureau in de rollen zorgpionier en pleitbezorger voor ervaringsdeskundigheid.

Met o.a. een opleiding SPH aangevuld met contextuele hulpverlening, meer dan 35 jaar werkervaring in diverse organisaties binnen zorg en welzijn.

In de afgelopen 10 jaar, heb ik gezien dat het inzetten van ervaringswerkers de eigen kracht en het zelf herstellend vermogen van mensen met een kwetsbaarheid, kan leiden tot een volwaardig leven.

Vanuit mijn werkervaringen in de zorg waar het vooral draait om controle, beheersen, efficiëntie en bureaucratie, werd ik meer en meer enthousiast over de meerwaarde, de aanvullende expertise die ervaringsdeskundigheid hierin kan bieden. Hierin staat de mens, het verhaal, de leefwereld centraal. Waar men eigen keuzes kan maken op kwaliteit van leven. Ik wenste voor alle cliënten en mezelf dat we gebruik zouden kunnen maken van een team van ervaringswerkers. Ik ontdekte echter van alles; een gemis aan eenduidige informatie over ervaringskennis en – deskundigheid, dat toeleiding en vrije toegankelijkheid naar ervaringswerkers vaak ingewikkeld of zelfs niet mogelijk was. Ik merkte ook onduidelijkheden en weerstanden bij collega’s en organisaties over de meerwaarde van samenwerken met ervaringswerkers. Hierdoor ontstond een verlangen, een drive om de inzet van ervaringswerk te steunen bij het vinden van een goede inbedding om samen een inclusieve maatschappij vorm te geven.

Met het Landelijk Platform “Ervaringsdeskundigheid in de wijk” faciliteer ik een onafhankelijke vrijplaats voor ervaringswerkers (inclusief) om elkaar te ontmoeten, te inspireren en samen in de wijk zichtbaar te zijn met herstel georiënteerde activiteiten.

Elke dag wijd ik mij met veel enthousiasme en betrokkenheid op deze vorm van (arbeids-) emancipatie!

Samenwerking

“Jaren geleden hebben Anitha en ik samengewerkt als collega’s bij de RIBW. In deze periode heb ik altijd met veel plezier met Anitha samengewerkt. Anitha zit vol met nieuwe ideeën en weet wat ze wil. Hierbij is ze niet bang om voor nieuwe oplossingen te gaan en moeilijke onderwerpen bespreekbaar te maken. In de afgelopen jaren ben ik Anitha opnieuw tegengekomen. Zij als zorgpionier van het Inzetbureau, ik werkend bij de gemeente. Opnieuw werd ik geraakt door haar gedrevenheid en passie voor de inzet van ervaringsdeskundigen. Dit is waar Anitha in gelooft en waar ze voor gaat. Met een open blik, oplossingsgericht en altijd een concreet resultaat voor ogen! Een feest om met haar samen te werken!”

Annemarie van de Wal
sociaal team gemeente Overbetuwe

                            ∞

“Ik heb gewerkt met Anitha teneinde een leertraject op te zetten om het vakmanschap van ervaringsdeskundigen verder te ontwikkelen. Wat ik merkte was dat zij authenticiteit en ondernemerschap hoog in het vaandel heeft staan. Daar is zij trouw aan. Daar ben ik enthousiast over, omdat deze eigenzinnigheid heel goed past bij de ervaringsdeskundige doelgroep waar ze voor werkt. Hierdoor vind ik haar een rolmodel. Ik wil delen dat Anitha veel kennis heeft over het werkveld van de zorg. Zij is een pionier. Innovatie en creativiteit heb ik ervaren als krachtige competenties. Ik kan haar van harte aanbevelen!”

Margré Knip
ontwikkelaar & docent ervaringsdeskundigheid

 

Over het logo

In het logo van het Inzetbureau ervaringsdeskundigheid is het oud-Griekse symbool voor kracht verwerkt. Dit verbeeldt de ervaringsdeskundigen die putten uit eigen kracht en beleving, en zelf de regie in handen hebben. Daarnaast doet het symbool denken aan twee handen, een beeld dat aansluit bij onze focus op samenwerking.

Lees meer over mijn visieNeem contact met mij op

Inzetbureau Ervaringsdeskundigheid

Anitha Wagemans

Pleitbezorger - Zorgpionier 

E-mail: info@inzetbureau-ed.nl
Kamer van Koophandel 51688743

Neem contact op