Inzetbureau ervaringsdeskundigheid

Impact vanuit eigen-wijs ondernemen

Anitha Wagemans

Over mij

Welkom bij het Inzetbureau ervaringsdeskundigheid! Ik ben Anitha Wagemans, zorgpionier, zorgprofessional én zelf ervaringsdeskundige. Met een opleiding SPH (sociaal pedagogische hulpverlening), meer dan 35 jaar ervaring in de zorg (onder andere als ambulant hulpverlener) en de moeilijke periode die ik zelf heb gehad, heb ik de nodige kennis, kunde en bagage opgebouwd. Ik heb zelf bovendien ervaren hoe groot de toegevoegde waarde kan zijn van de inzet van ervaringsdeskundigheid. In al mijn jaren ervaring, heb ik gezien dat het inzetten op de eigen kracht en het zelfherstellend vermogen van mensen met een psychische kwetsbaarheid, kan leiden tot een volwaardig leven en een vermindering van professionele ondersteuning.

Vanuit mijn ervaringen in de zorg en mijn verwondering over de rol die ervaringsdeskundigen hier op dit moment in spelen, ben ik mijn zoektocht gestart om de inzet van ervaringsdeskundigheid een eigen, belangrijke plek te geven binnen onze maatschappij. Ik geloof namelijk dat ervaringsdeskundigheid in onze gehele maatschappij, op alle niveaus en binnen alle geledingen van een organisatie, een meerwaarde kan bieden. Dat heeft geresulteerd in het opzetten van het Inzetbureau ervaringsdeskundigheid. Met veel liefde, enthousiasme, een frisse visie en flinke portie ‘eigen-wijsheid’ wijd ik me iedere dag aan mijn missie en doelstellingen!

 

Over het logo

In het logo van het Inzetbureau ervaringsdeskundigheid is het oud-Griekse symbool voor kracht verwerkt. Dit verbeeldt de ervaringsdeskundigen die putten uit eigen kracht en beleving, en zelf de regie in handen hebben. Daarnaast doet het symbool denken aan twee handen, een beeld dat aansluit bij onze focus op samenwerking.

Lees meer over mijn visieNeem contact met mij op

Inzetbureau Ervaringsdeskundigheid

Anitha Wagemans

Pleitbezorger - Zorgpionier 

E-mail: info@inzetbureau-ed.nl
Kamer van Koophandel 51688743

In samenwerking met:

Neem contact op