Inzetbureau ervaringsdeskundigheid

Eigen-wijs ondernemen

Anitha Wagemans

Over mij

Welkom bij het Inzetbureau ervaringsdeskundigheid!

Mijn naam is Anitha Wagemans, eigenaar van het Inzetbureau in de rollen zorgpionier en pleitbezorger voor ervaringsdeskundigheid.

Met o.a. een opleiding SPH aangevuld met contextuele hulpverlening, meer dan 35 jaar werkervaring in diverse organisaties binnen zorg en welzijn.
Parallel hieraan als zelfstandig ondernemer activiteiten en projecten in binnen en buitenland opgezet.

Vanuit mijn werkervaringen in de zorg ging men vooral uit van de kwetsbaarheid bij cliënten en waar weinig gebruik werd gemaakt van de kennis van naastbetrokkenen. Na de decentralisatie in 2015 nam de bureaucratie toe, gericht op kostenbeheersing, controle, prestatie en efficiëntie. Het ging mijns inziens niet meer over mensen.
Bij mijn laatste werkgever heb ik ervaringsdeskundigen ontmoet en ben ik enthousiast geraakt van de visie op herstel. Ik ben me verder gaan verdiepen en voelde mij er steeds meer mee verbonden want hierbij staat de mens en zijn verhaal weer centraal.

Als zzp-er blijf ik cliënten ondersteunen en verbonden met het ambulante werk. Hierdoor kan ik meer richting geven aan datgene wat er voor de cliënt (en naasten) én ook voor mij toe doet. Tevens blijf ik zo op de hoogte van ontwikkelingen binnen zorg en welzijn.

Als zorgpionier en pleitbezorger van het Inzetbureau Ervaringsdeskundigheid geef ik richting aan mijn verlangen om een samenwerking tussen expertises mogelijk te maken. Dat narratieve kennis (ervaringsdeskundigheid) in vormen van levenskunst het uitgangspunt wordt voor een gedragen visie op zorg en welzijn binnen Nederland.

Dit doe ik met het faciliteren van het Landelijk Platform “Ervaringsdeskundigheid in de wijk”. Elke dag wijd ik mij met veel enthousiasme en betrokkenheid op deze vorm van arbeidsparticipatie en  emancipatie!

Samenwerking

“Jaren geleden hebben Anitha en ik samengewerkt als collega’s bij de RIBW. In deze periode heb ik altijd met veel plezier met Anitha samengewerkt. Anitha zit vol met nieuwe ideeën en weet wat ze wil. Hierbij is ze niet bang om voor nieuwe oplossingen te gaan en moeilijke onderwerpen bespreekbaar te maken. In de afgelopen jaren ben ik Anitha opnieuw tegengekomen. Zij als zorgpionier van het Inzetbureau, ik werkend bij de gemeente. Opnieuw werd ik geraakt door haar gedrevenheid en passie voor de inzet van ervaringsdeskundigen. Dit is waar Anitha in gelooft en waar ze voor gaat. Met een open blik, oplossingsgericht en altijd een concreet resultaat voor ogen! Een feest om met haar samen te werken!”

Annemarie van de Wal
sociaal team gemeente Overbetuwe

                            ∞

“Ik heb gewerkt met Anitha teneinde een leertraject op te zetten om het vakmanschap van ervaringsdeskundigen verder te ontwikkelen. Wat ik merkte was dat zij authenticiteit en ondernemerschap hoog in het vaandel heeft staan. Daar is zij trouw aan. Daar ben ik enthousiast over, omdat deze eigenzinnigheid heel goed past bij de ervaringsdeskundige doelgroep waar ze voor werkt. Hierdoor vind ik haar een rolmodel. Ik wil delen dat Anitha veel kennis heeft over het werkveld van de zorg. Zij is een pionier. Innovatie en creativiteit heb ik ervaren als krachtige competenties. Ik kan haar van harte aanbevelen!”

Margré Knip
ontwikkelaar & docent ervaringsdeskundigheid

 

Over het logo

In het logo van het Inzetbureau ervaringsdeskundigheid is het oud-Griekse symbool voor kracht verwerkt. Dit verbeeldt de ervaringsdeskundigen die putten uit eigen kracht en beleving, en zelf de regie in handen hebben. Daarnaast doet het symbool denken aan twee handen, een beeld dat aansluit bij onze focus op hoop, ondersteuning en samenwerking.

Lees meer over mijn visie

Inzetbureau Ervaringsdeskundigheid

Anitha Wagemans

Zorgpionier - Pleitbezorger

E-mail: info@inzetbureau-ed.nl
Kamer van Koophandel 51688743

Neem contact op